Reisverslag: opening brug
Reisverslag: opening brug

Na maanden van voorbereiding zal de brug in Nyankunde vandaag officieel worden geopend door hoogwaardigheden van de provincie Ituri. De brug verbindt afgelegen dorpen aan de ene kant van de rivier, en de stad Nyankunde met zijn ziekenhuis, markt en scholen aan de andere kant van de rivier. Piet en Aad hebben hiervoor diverse voorbereidingen getroffen om er een mooie opening van te maken.

Lees meer >

Reisverslag: Productieve dag
Reisverslag: Productieve dag

Een productieve dag in Congo:
Piet en Aad brachten een bezoek aan een prachtig groot stekbedrijf dat hen direct weer in contact bracht met een ander bedrijf. Het was een drukke en interessante dag waarbij veel te zien en te ontdekken was. Er werden nieuwe contacten opgedaan waardoor er nieuwe ideeën ontstonden om zo nog meer mensen te helpen.

Lees meer >

Reisverslag: Rollen plastic 2022
Reisverslag: Rollen plastic 2022

Nieuw dek voor Greenhouse Bunia

Een flinke storm verwoeste aan het begin van dit jaar het dek van het Greenhouse Bunia. Dit is een kas van staal en plastic en het dek van platic was door de storm gescheurd. Stichting de Zaaier was jaren geleden betrokken bij de bouw van deze bijzondere kas. Al jaren wordt er volop gebruik van gemaakt. Stekjes en gewassen worden verkocht aan de inwoners, Greenhouse Bunia biedt werkgelegenheid en draagt bij aan gevarieerde en gezonde voeding voor de bevolking.

Lees meer >