Reisverslag: Productieve dag

Een productieve dag in Congo:
Piet en Aad brachten een bezoek aan een prachtig groot stekbedrijf dat hen direct weer in contact bracht met een ander bedrijf. Het was een drukke en interessante dag waarbij veel te zien en te ontdekken was. Er werden nieuwe contacten opgedaan waardoor er nieuwe ideeën ontstonden om zo nog meer mensen te helpen.

Aad: ‘Na een kort nachie, zoals ze in het Westland zouden zeggen. Zijn we na het ontbijt door de chauffeur van Xclusive opgehaald voor een bezoek aan het stekbedrijf. Het was een schitterend bedrijf van 7,5 ha met plastic tunnels waar verschillende soorten stekken voor Nederlandse bedrijven wordt geproduceerd. We spraken daar met Francis, een zeer bevlogen jongeman. Die ons ook wil helpen met contacten in Uganda die wij kunnen gebruiken in Congo.

Francis heeft voor ons een afspraak gemaakt met het Engelse toeleveringsbedrijf Balton in Kampala. Vanmiddag konden we hier gelijk terecht. Dit bedrijf beschikt over een demo kasje wat interessant kan zijn als WKKB project. Ook kunnen er andere tuinbouw artikelen zoals goede round up, enz. gekocht worden. Wellicht een optie voor De Zaaier. Nu verblijven wij in een hotel vlak bij het vliegveld Entebbe. Gelukkig dit keer met een werkende douche, die hadden we sisteren gemist. Morgen gaan we naar Bunia en door met Jimmy naar Beni.’

Voor meer foto’s zie fotoboek