Steun onze projecten

Vanaf 1994 is er onrust in Congo, na een oorlog volgt nog een burgeroorlog. De oorlogen zijn voorbij, maar de onrust is er nog. Conflicten in met name het oosten van Congo houden aan tot en met de dag van vandaag. Rebellen willen de macht verkrijgen door inname van gebieden en handel in grondstoffen. Het gebied is namelijk ontzettend rijk aan grondstoffen zoals zilver, goud, cobalt, koper, tantalum, zink, tin, uraneum en diamanten. Regelmatig raken rebellengroepen slaags met elkaar of met het regeringsleger. Daarnaast gebeurt het ook dat dorpen worden aangevallen, waarbij bewoners worden vermoord, vrouwen verkracht en de huizen in brand gestoken.

Stichting de Zaaier onderhoudt nauw contact met de contactpersonen in noordoost Congo om te horen waar en hoe ze kunnen helpen. Momenteel is er veel vraag naar ondersteuning van kleinschalige projecten. Deze projecten bestaan bijna allemaal uit een eenmalige donatie of maandelijkse ondersteuning voor een bepaalde periode.

U kunt de projecten persoonlijk ondersteunen of via uw bedrijf. Voor meer informatie over de projecten, klik op naam project.

Stichting de Zaaier - Acties
Lopende projecten Afgeronde projecten
[@projecten_huidig]
[@projecten_gerealiseerd]