Pompoen telen in Congo

Jimmy en Sitono vertrekken binnenkort naar Uganda voor de opleiding “Pompoen telen” wat georganiseerd wordt door West Seed. Dankzij donaties is het mogelijk om de reis, het verblijf en de opleiding voor de twee gemotiveerde mannen te bekostigen.

Jimmy en Sitono vertrekken binnenkort naar Uganda voor de opleiding “Pompoen telen” wat georganiseerd wordt door West Seed. Dankzij donaties is het mogelijk om de reis, het verblijf en de opleiding voor de twee gemotiveerde mannen te bekostigen. De opleiding duurt circa twee weken. Daarna komen zij terug naar noordoost Congo om hun kennis te delen met de plaatselijke bevolking en de onze bestaande Coöperaties.

East West Seed Uganda is een internationaal bedrijf en is gespecialiseerd in het verbeteren van groenten voor tropische gebieden. Het nieuwste project is het telen van pompoenen. In verschillende delen van Uganda loopt dit al heel goed. Pompoenen zitten vol vitamines en mineralen, waaronder vitamine A, C en E, foliumzuur en ijzer.  Ze kunnen tot wel 4 kilo worden, hiervoor hebben ze vooral zon nodig.

Natuurlijk willen we dit project ook continueren. In Greenhouse Bunia zullen er lessen worden aangeboden aan de plaatselijke bevolking en de leden van onze Cooperaties om zelf deze nieuwe vrucht te leren telen.