Bed adoptie

Onder de titel ‘bed adoption poor patients’ helpt stichting de Zaaier de allerarmste inwoners van noordoost Congo met ziekenhuiskosten. In samenwerking met het ziekenhuis Centre Medical Evanelique de Nyankunde a Bunia kan iedereen de juiste zorg krijgen.

De zorg is mogelijk voor iedereen, maar het blijkt vooral om kinderen te gaan. Ook al zijn de ziekenhuiskosten relatief laag, voor sommige gezinnen blijkt het echt niet haalbaar. Dit wordt uitvoerig uitgezocht door het ziekenhuis. Al bijna 5 jaar steunt stichting de Zaaier dit project en hebben zij al velen mensen kunnen helpen. Klik hier voor een overzicht.

Voorzitter Aad Verduijn: ‘Wanneer wij in Congo zijn willen we zo veel mogelijk van onze projecten bezoeken. Daarom namen we ook een kijkje bij dit ziekenhuis. Een moeder kwam net aan en had een tocht van dagen afgelegd om hulp te zoeken voor haar zoon. Maar toen zij aankwamen, was de waarde van haar geld door de fluctuerende inflatie, niet langer voldoende voor de behandeling. Wij hebben het ter plekke mogelijk gemaakt dat haar zoon wel geholpen kon worden.’ Met dit project kan een kleine bijdrage enorme waarde hebben. Zo kon de 4-jarige Didi na 12 dagen weer naar huis na te zijn geholpen aan Malaria. De kosten hiervoor bedroegen 57 dollar. Baby Masika heeft ook 12 dagen in het ziekenhuis gelegen voor acute bronchitis. Zij kon geholpen worden door de rekening van bijna 42 dollar te betalen.

Het ziekenhuis houdt ons op de hoogte van alle geholpen patiënten en stuurt ons een overzicht, maar ook regelmatig foto’s.

 

bed adoptie

bed adoptie