Ziekenhuis in Itendey (Fam. Volmer)

Willem en Joanne Folmer wonen sinds februari 2017 met hun gezin in Itendey (Congo), een klein dorpje in het Ituri regenwoud. Ze werken hier beiden als arts in een christelijk ziekenhuis. 

Stichting de Zaaier heeft het ziekenhuis al ondersteund met allerlei materiaal, zoals solarpanelen en een waterpomp.

Lees meer over de belevenissen van de familie Volmer op hun eigen website Home - GZB

De patiënten in het ziekenhuis moeten betalen voor de medische zorg die ze krijgen. Hoewel deze kosten relatief erg laag zijn, is het voor veel mensen toch niet op te brengen. Daardoor blijven ze soms lang rondlopen met gezondheidsproblemen of overlijden zelfs.

De prijzen zijn voor een bevalling 38 euro, een operatie 120 euro (gemiddeld van keizersnede, liesbreuk en buikoperatie) en zorg van opgenomen jonge kinderen met bijvoorbeeld malaria, pneumonie, diarree of tuberculose 48 euro.

Wij zijn op zoek naar sponsoren die de helft van de kosten voor arme patiënten willen bijdragen en zo de zorg toegankelijker maken. Doordat mensen zelf nog wel een deel van de kosten moeten dragen, houden ze hun verantwoordelijkheid en gevoel van eigenwaarde.

In het ziekenhuis bevallen er maandelijks zo’n 30 vrouwen, worden er 15 operaties uitgevoerd en 20 jonge kinderen opgenomen. Per maand is er 1950 euro nodig om de helft van deze zorgkosten te dragen.

Ziekenhuis in Itendey (Fam. Volmer)