Demo veld in Itendey

In het dorpje Itendey heeft een de Nederlandse artsenechtpaar familie Folmer een ziekenhuis nieuw leven ingeblazen. De bevolking eet erg eenzijdig, omdat er op zeer primitieve wijze akkerbouw wordt bedreven. Dit echtpaar wil graag beginnen met een demonstratieveld met voor die regio onbekende maar wel voedzame gewassen

Met dit project wil Stichting de Zaaier de bewoners het nut laten inzien van goede zaden. Het zorgt voor lekker en voedzaam eten. Gereedschap en zaden zullen worden geschonken. De grond wordt door kerk ter beschikking gesteld. Hierop kunnen vier tot zes verschillende gewassen worden geteeld en getest. Om dit te realiseren moeten er twee teeltmensen in dienst worden genomen. Inwoners zullen snel en veel kennis opdoen en worden aangemoedigd voor ondernemerschap.
Een jaar later is het mogelijk om op het demoveld te zaaien voor klanten, zaailingen en stekjes te verkopen aan boeren en teeltadvies bij boeren in de omgeving te geven.

Stichting de Zaaier zoekt sponsoren voor het gereedschap, de zaden en voor het salaris van teeltadvies. Voor het eerste jaar zijn de kosten voor het gereedschap en de zaden 1000 euro.

Het salaris van de teeltadviseurs en één jaar controle bedraagt 1000 euro. Wie vindt dit net als wij een prachtig initiatief en wil dit project sponsoren?
Dit kan al met kleine giften vanaf 20 euro.

Demo veld in Itendey