Terugkerende vluchtelingen

Inwoners van noordoost Congo sloegen op de vlucht. Rebellen zorgden voor onrust en het was niet langer veilig in het gebied. De rust keert langzaam weer terug en bewoners gaan huiswaarts.

 

Maar van een thuis is weinig meer over. De rebellen hebben alles vernield. De gezinnen moeten weer opnieuw beginnen, iets waar ze mee bekend zijn, maar waar ze wel hulp bij kunnen gebruiken.

Ons contactpersoon Samuel is al jaren een trouwe en behulpzame vriend in Congo. Hij vraagt om onze hulp, zodat de gezinnen weer vooruit kunnen. Met de gift van een klein opstartpakket kan het leven weer worden opgebouwd.

Het pakket bestaat uit:

  • Maïspap
  • Zaden voor groente
  • Materiaal om de groente te verbouwen.

Hiermee kunnen de allerarmste gezinnen worden geholpen. Dit pakket kost 20 euro en is genoeg voor één familie.

Samuel heeft uitgezocht hoeveel gezinnen deze hulp nodig hebben, in de plaats Oicha zijn dat er 233, in Maymoya 155 en in Mavivi 186. Het gaat in totaal dus om 574 gezinnen. Om al deze gezinnen te voorzien van zo’n opstartpakket is 11.480 euro nodig. Samuel beseft heel goed dat dit een groot bedrag is, het is volgens hem heel hard nodig, omdat nu zo veel gezinnen onder erbarmelijke omstandigheden moeten leven.

Voorzitter Aad Verduijn: ‘Ik heb de mensen in noordoost Congo leren kennen als doorzetters. Er is veel onlust, ziektes en geweld van rebellen is hen niet vreemd. Congolezen zijn heel goed geworden in overleven. Als het kan helpen we daarbij. We zijn daarom enorm dankbaar voor de inzet van Samuel.’

Help mee met dit project, met slechts 20 euro kan een gezin al worden geholpen. Iedere donatie is welkom, doneer daarom nu Doneren | Stichting de Zaaier.